Monday, August 4, 2008

sekolah menengah abdul samad pulai chondong

ini lah sekolah menengah aku yang pertama. singkatan SMAS. belajar disini tingkatan 1 sampai 3. guru yang masih diingat abdullah, tuan lah, talib, maryam, ustaz man, aminah, idris dan lain-lain. guru yang paling mesra pelajar ialah cik gu talib orang melaka dan masa tu masih bujang dan menyewa di pekan pulai chondong berhadapan stesen minyak shell. kita orang selalu kerumahnya bersama fauzi dan ada juga pergi ke pantai cahaya bulan berkhemah 2 hari. juga pernah belanja makan di sebuah kedai makan dikota bharu. Guru besar masa tu cik gu abdul samad.


Posted by Picasa

3 comments:

 1. Saya ni anak arwah Cikgu Abdul Samad, arwah meninggal dunia pada tahun 2000, alfatihah.

  Terima kasih diatas gambar diatas dan juga gambar2 staf SMAS. tak sangka saudara masih menyimpan gambar2 tersebut.

  ReplyDelete
 2. Masa tersebut nama sekolah baru ditukar kepada SMAS dimana diambil dari nama Tok Pulai Chondong(Abdul Samad). Apa yang membuat kita lebih berbangga pula ialah Nama Guru Besar ketika itu pun Abdul Samad. AlFatihah dihadiahkan kepada beliau. Apa yang saya ingat hanya Guru Besar yang boleh merotan pelajar2 yang melakukan kesalahan dan dilakukan di perhimpunan.

  ReplyDelete
 3. Masa tersebut nama sekolah baru ditukar kepada SMAS dimana diambil dari nama Tok Pulai Chondong(Abdul Samad). Apa yang membuat kita lebih berbangga pula ialah Nama Guru Besar ketika itu pun Abdul Samad. AlFatihah dihadiahkan kepada beliau. Apa yang saya ingat hanya Guru Besar yang boleh merotan pelajar2 yang melakukan kesalahan dan dilakukan di perhimpunan.

  ReplyDelete